Прем’єр Британії витратив 18 тисяч євро на робочі й приватні поїздки гелікоптером – ЗМІ

Понеділок, 6 лютого 2023, 22:33

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак після здобуття посади використовував гелікоптер для поїздок до свого виборчого округу Річмонд у передмісті Лондона, а також в особистих справах.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на The Guardian.

За інформацією видання, Сунак користувався гелікоптером для поїздок з Лондона в листопаді та грудні 2022 року, витративши на них близько 16 тисяч фунтів стерлінгів (18 тисяч євро). Поїздки фінансувалися з приватних джерел.

На Даунінг-стрит не заперечили використання прем’єром гелікоптерів і заявили, що він сам оплачував усі свої поїздки, які не стосуються урядових справ. "Ми не коментуємо подорожі прем'єр-міністра", – додав його речник.

Британського прем'єр-міністра раніше критикували за використання приватних літаків, що фінансуються платниками податків, для відвідування різних частин країни.

Топ-функціонера Консервативної партії Британії звільнили через фінансовий скандал

У січні 2023 року Сунак полетів на 14-місному літаку до Шотландії, потім на захід у Лідсі, а через кілька днів на тому ж літаку вирушив на захід у Ланкаширі, щоб поспілкуватись із виборцями. Така оренда літака на комерційному ринку коштувала б понад 2500 фунтів стерлінгів за годину.

В офісі Сунака, відповідаючи на критику щодо використання менш екологічних видів транспорту, пояснювали вибір літаків тим, що це дозволяє заощадити час.

Британський уряд наразі прагне досягти вуглецевої нейтральності до 2050 року. Це зокрема передбачає скорочення викидів на внутрішньому ринку авіації.

Минулого місяця поліція англійського графства Ланкашир виписала штраф Ріші Сунаку за те, що він їхав на задньому сидінні автомобіля без пристебнутого паска безпеки під час зйомок відео для Instagram.

Читайте також: Ріші Сунаку додали проблем: чи витримає уряд Британії потужний страйк.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: