В уряді Франції не хочуть відмовлятися від пенсійної реформи попри протести

Понеділок, 13 березня 2023, 10:40

В уряді Франції не збираються відмовлятися від планів пенсійної реформи попри масштабні акції протесту.

Як повідомляє BFMTV, про це заявив речник уряду Олів’є Веран, пише "Європейська правда".

"Ми не хочемо відмовлятися, ми не відмовимося від плану пенсійної реформи", - сказав він, додавши, що це необхідно для підтримання існуючої соціальної моделі. 

Він сказав також, що вірить у те, що в парламенті вийде забезпечити достатню кількість голосів. "Ми усі, і я в тому числі, довго роз’яснювали той факт, що французам доведеться працювати трохи довше. Тож ніякої несподіванки тут немає", - зазначив Веран. 

Цей тиждень має стати вирішальним для подальшої долі урядового проєкту пенсійної реформи після того, як Сенат - верхня палата парламенту - схвалив його у суботу. Протест проти реформи продовжується і в понеділок.

Серед усіх побутових незручностей, які стали відчутними через протести, останніми днями найбільше уваги привертають невивезені сміттєві баки у Парижі. Міністр публічних фінансів Габріель Атталь зазначив, що поважає протестувальників, але сміття у Парижі, що скупчується через страйк працівників сміттєвозів, починають ставати "проблемою безпеки та здоров’я" і потрібно вживати якихось заходів.

Нагадаємо, великий суботній протест - сьомий від початку масових акцій - зібрав найменшу кількість учасників, хоча організатори очікували близько мільйона людей. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: