Сенат Франції ухвалив пенсійну реформу Макрона попри протести

Неділя, 12 березня 2023, 08:16

Сенат Франції в суботу ухвалив непопулярну пенсійну реформу президента Еммануеля Макрона 195 голосами "за" і 112 голосами "проти".

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Reuters.

Верхня палата французького парламенту проголосувала за текст законопроєкту після сьомого дня загальнонаціональних демонстрацій проти плану. Згідно з опитуваннями громадської думки, більшість виборців виступають проти реформи.

Тепер, коли Сенат прийняв законопроєкт, він буде розглянутий спільним комітетом законодавців нижньої і верхньої палати, ймовірно, в середу.

Якщо комітет погодиться з текстом, остаточне голосування в обох палатах, ймовірно, відбудеться в четвер, але результат цього все ще здається невизначеним у нижній палаті, Національних зборах, де партія Макрона потребує голосів союзників для отримання більшості.

Якщо уряду не вистачить голосів у нижній палаті, він все ще може проштовхнути текст без голосування в парламенті, за так званою процедурою 49:3.

На середу був запланований додатковий день загальнонаціональних страйків і протестів.

Як повідомлялося, Сенат Франції у ніч на четвер проголосував за підвищення пенсійного віку з 62 до 64 років.

Соцопитування показують, що більша частина суспільства підтримує ідею регулярних великих страйків, аби змусити уряд піти на компроміси. 

Детально на цю тему читайте у статті: Два роки пенсії, що збурили Францію: чи призведуть масштабні протести до розпуску парламенту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: