Шольц очікує від саміту ЄС наступного тижня кроків щодо постачання Україні боєприпасів

Четвер, 16 березня 2023, 12:11

Канцлер Німеччини Олаф Шольц очікує від саміту ЄС наступного тижня подальших кроків щодо постачання Україні боєприпасів для війни проти Росії.

Про це Шольц сказав у Бундестазі в четвер, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Bild.

"Особливо важливо швидко забезпечити Україну необхідними боєприпасами", - сказав Шольц, підкреслюючи, що очікує відповідного рішення на саміті ЄС наступного тижня.

За його словами, Німеччина готова "відкрити свої проєкти закупівель для інших держав-членів".

"Разом з нашими європейськими партнерами ми продовжимо забезпечувати отримання Україною зброї та обладнання, щоб вистояти та захищатися", – наголосив Шольц. 

Він запевнив, що Німеччина продовжить підтримувати Україну "політично, фінансово, гуманітарно та збройно... стільки, скільки це буде необхідно".

Нагадаємо, партнери України намагаються вирішити проблему дефіциту боєприпасів для України. Очікується, що глави МЗС ЄС 20 березня напередодні саміту ЄС затвердять пропозиції про прискорення військової підтримки України, яка передбачає спільну закупівлю боєприпасів.

8 березня у Стокгольмі міністри оборони країн ЄС домовилися прискорити постачання артилерійських снарядів і закупити більше боєприпасів для допомоги Україні, але ще мають вирішити, як втілити ці плани.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.