Віцепрезидентка США відкинула сумніви ймовірного конкурента Трампа щодо допомоги Україні

Четвер, 16 березня 2023, 14:12

Віцепрезидентка США Камала Гарріс висловила незгоду із заявами губернатора Флориди Рона Десантіса про те, що підтримка України не є життєво важливим національним інтересом США.

Коментар Гарріс наводить телеканал CNN, пише "Європейська правда".

Гарріс ввечері 15 березня відкинула нещодавні коментарі Десантіса, можливого кандидата у президенти США, в яких він висловив сумнів у важливості підтримки України. 

"Якби ви справді розуміли суть питань, ви, ймовірно, не робили б подібних заяв", - сказала вона.

Остін непрямо відповів ймовірному конкуренту Трампа, який засумнівався в допомозі Україні

Гарріс зазначила, що таке розуміння приходить, "коли у вас є досвід зустрічі та розуміння значущості міжнародних правил і норм, а також важливості того, щоб Сполучені Штати Америки твердо та чітко відстоювали значущість суверенітету та територіальної цілісності, важливості того, щоб твердо протистояти будь-якій країні, яка намагатиметься силою захопити іншу країну".

У понеділок Десантіс, якого вважають потенційним кандидатом у президенти від Республіканської партії, заявив, що "хоч у США багато життєво важливих національних інтересів... подальше втягування у територіальну суперечку між Україною та Росією не є одним із них".

У відповідь МЗС запросило американського політика в Україну, щоб він отримав "глибше розуміння повномасштабного вторгнення Росії та загроз, які воно становить для інтересів США".

Рон Десантіс у приватному порядку оголосив про намір балотуватися на посаду президента США та може скласти реальну конкуренцію нинішньому фавориту партії Дональду Трампу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: