Проросійський президент Хорватії звинуватив уряд у "кровопролитті" в Україні

П'ятниця, 17 березня 2023, 18:57

Президент Хорватії Зоран Міланович, відомий проросійськими заявами, в п’ятницю розкритикував рішення уряду передати Україні 14 вертольотів Mi-8, заявивши, що це лише "затягне війну", розв’язану Росією.

Як повідомляє "Європейська правда", слова Мілановича цитує видання Index.

Після участі в заході з нагоди 30-річчя заснування Асоціації хорватських профспілок Matica Мілановича попросили прокоментувати рішення уряду Словаччини надати Україні 13 винищувачів МіГ-29.

"Ви питаєте мене гіпотетично, якби в нас були літаки, чи треба нам їх передавати (Україні)? Це б залежало від стану цих літаків. Припускаю, що навіть нинішній уряд таке рішення не ухвалив би", – сказав хорватський президент.

ЗМІ: Хорватія може передати Україні 14 гелікоптерів Мі-8 в обмін на американські Black Hawk

Він нагадав, що уряд на чолі з Андреєм Пленковичем вирішив передати Україні невелику кількість радянських вертольотів Мі-8.

"Ці вертольоти, які вони надали Україні, це рішення уряду, веде до величезного кровопролиття й великої кількості жертв та затягування війни", – додав Міланович і зазначив, що Хорватії не були потрібні ті Мі-8, які отримає Україна, бо вона "маленька країна з маленькою армією", натомість "американські (гелікоптери), які ми купуємо, жахливо дорогі".

Нагадаємо, президент Хорватії й раніше неодноразово робив проросійські заяви. Приміром, у січні він закликав не порівнювати ситуацію Косова з анексією Криму, заявивши, що Крим ніколи більше не буде українською територією.

Також Міланович заявляв, що Хорватії не слід надавати військову допомогу Україні, а відправка західних танків Києву тільки затягне війну. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: