Опозиція Грузії заявила про створення реєстру агентів російського впливу в країні

Четвер, 2 березня 2023, 12:47

Найбільша опозиційна партія Грузії "Єдиний національний рух" створить реєстр агентів російського впливу в країні. 

Про це повідомив на брифінгу голова політради партії Леван Бежашвілі, пише "Європейська правда" з посиланням на "Грузия Online".

За його словами, до реєстру буде внесено всіх тих політичних лідерів, які фінансуються Росією і чиєю метою є посилення російського впливу в Грузії.

У парламент Грузії внесли опозиційний проєкт про захист від впливу Росії

Крім того, Бежашвілі закликав міжнародних партнерів запровадити санкції щодо осіб, внесених до цього реєстру.

"Ми закликаємо посольства Сполучених Штатів Америки та країн Європейського Союзу в Грузії, депутатів парламенту, які підтримають законопроєкт "Про прозорість іноземного впливу", запровадити візові обмеження для них і членів їхніх родин та заборонити їм в'їзд до США та країн-членів ЄС", - заявив Бежашвілі, закликавши також до фінансових обмежень проти цих осіб.

Нагадаємо, днями у Грузії було представлено два скандальних проєкти – "Про прозорість іноземного впливу" та "Про реєстрацію іноземних агентів", які громадські організації назвали  наступом на свободу слова та наслідування прикладу Росії. 

Посол ЄС у Грузії попередив, що проєкт "Про прозорість іноземного впливу" суперечить принципам ЄС. У Держдепі США також висловили стурбованість з приводу наслідків для свободи вираження поглядів у Грузії у разі схвалення запропонованого закону про "іноагентів". У Раді Європи теж закликали Грузію відхилити обидва проєкти

Детальніше про те, що означає намір маркувати "іноагентів" у Грузії, дивіться у відеоблозі ЄвроПравди.


Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: