Клініка, де лікують Саакашвілі, хоче відмовитися від його подальшого перебування у закладі

Четвер, 23 березня 2023, 08:01

Клініка "Вівамед", куди багато місяців тому перевели на лікування ув’язненого експрезидента Грузії і громадянина України Міхеїла Саакашвілі, заявила, що сумнівається у доцільності його подальшого перебування на лікуванні та звернеться з цим питанням до пенітенціарної служби. 

Про це повідомляє "Новости-Грузия", пише "Європейська правда".

Клініка заявляє, що Саакашвілі лише частково погоджується на запропоноване лікування, і це ті послуги, які йому можуть надавати в багатьох інших закладах. 

"Від жовтня минулого року пацієнт відмовляється від запропонованого курсу лікування, особливо якщо ці препарати або процедури позитивно впливають на його суб’єктивні чи об’єктивні дані", - заявили у клініці, додавши, що не хочуть "зазнавати репутаційних втрат" через цю ситуацію.  

Адвокат Саакашвілі, коментуючи заяву "Вівамед", заявив, що якщо повернути експрезидента у в’язницю, це буде "смертним вироком у його стані". 

Родина Саакашвілі раніше цього тижня повідомила, що вага Саакашвілі знизилася до 62 кг, при тому, що його зріст - 195 см. Матір Саакашвілі Гіулі Аласанія каже, що організм експрезидента не сприймає їжу і йому доводиться їсти невеликими порціями. 

Опозиційний телеканал Mtavari повідомляв, що родина експрезидента ще сподівається на допуск до нього польських лікарів. Від дипломатичних джерел у ЄС неофіційно надходила інформація, ніби Тбілісі вже надав згоду на це, хоча дата поїздки ще не визначена.

Як відомо, Саакашвілі і родина наполягають, що його потрібно відпустити на лікування за кордон і його життя у небезпеці. Грузинська влада водночас виключає такий крок і стверджує, що Саакашвілі "займається симуляцією з метою добитися звільнення".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: