Групі медиків з Польщі дозволили оглянути Саакашвілі - ЗМІ

Четвер, 16 березня 2023, 11:23

Польські медики отримали дозвіл відвідати та оглянути ув’язненого експрезидента Грузії Міхеїла Саакашвілі.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомив редактор з питань Європи "Радіо Свобода" Рікард Джозвяк з посиланням на неназваних посадовців ЄС.

За словами джерел у Євросоюзі, медичні фахівці з Польщі отримали дозвіл від грузинських органів влади оглянути Саакашвілі, але поїздка ще не запланована.

"Група польських медиків отримала доступ до Саакашвілі. Дати, коли вони поїдуть до Грузії, поки немає", - написав Джозвяк у своєму Twitter.

Уряд Польщі чекає на згоду Грузії допустити польських медиків до Саакашвілі

Він окремо наголосив, що про переведення колишнього президента Грузії на лікування до Польщі чи іншої країни поки не йдеться.

Останнім часом стан здоров'я ув’язненого в Грузії Саакашвілі значно погіршився. На саміті ЄС 10 лютого прем'єр-міністр Матеуш Моравецький заявив, що Польща готова прийняти політика на лікування.

Наприкінці лютого ЄС подав офіційний протест грузинській владі щодо Саакашвілі після того, як це рішення розблокувала Угорщина. У ньому містився заклик звільнити Саакашвілі від покарання для лікування в Польщі.

Влада Грузії відмовляється надавати дозвіл на лікування свого політичного опонента за кордоном.

Згодом у Варшаві заявили, що група польських медиків готова вилетіти до Тбілісі для надання допомоги Саакашвілі і чекає на формальну згоду на це грузинської влади.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.