У Франції зробили крок до схвалення суперечливого відеоспостереження під час Олімпіади 

Середа, 29 березня 2023, 11:11

Національна асамблея Франції - нижня палата парламенту - ухвалила законопроєкт про Олімпійські ігри 2024 року в Парижі, який, як стверджують критики, відкриє двері для технологій відеоспостереження, що порушують приватність.

Про це повідомило агентство АР, пише "Європейська правда".

Законопроєкт легалізує тимчасове використання так званих інтелектуальних систем спостереження для гарантування безпеки Олімпійських ігор, що пройдуть з 26 липня по 11 серпня наступного року, а також Паралімпійських ігор після них. 

Прем'єрка Данії обіцяє "масове" посилення вуличного відеоспостереження

Ці системи поєднують камери з програмним забезпеченням зі штучним інтелектом для виявлення потенційних загроз безпеці, таких як покинуті пакунки або скупчення людей. Люди-оператори вирішуватимуть, чи потрібно вживати заходів.

Французька влада наполягає на тому, що спостереження не передбачатиме розпізнавання облич. Прихильники законопроєкту стверджують, що ця технологія може допомогти запобігти катастрофам на кшталт смертельної тисняви, яка забрала життя майже 160 людей під час святкування Гелловіну в Південній Кореї в жовтні.

"Йдеться не про те, щоб розпізнати "містера Ікс" у натовпі. Йдеться про розпізнавання ситуацій", - пояснив міністр внутрішніх справ Жеральд Дарманен депутатам Національної асамблеї минулого тижня.

Євротунель охоронятимуть від мігрантів за допомогою відеоспостереження та собак-шукачів

Групи правозахисників стверджують, що Франція порушить міжнародне законодавство з прав людини, ставши першою з 27 країн Європейського Союзу, яка легалізує стеження за допомогою штучного інтелекту, навіть якщо це буде тимчасово. 

У законопроєкті йдеться, що технологію можуть використовувати на експериментальній основі до кінця 2024 року для безпеки спортивних і культурних заходів у Франції, які особливо схильні до ризику терористичних атак.

Законопроєкт мають допрацювати члени Асамблеї та сенатори перед його остаточним ухваленням у квітні.

Раніше в грудні мерія Парижа оголосила про наміри збільшити кількість камер спостереження на вулицях міста для автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: