В Італії 80-річний любитель мандрівок два роки їздив платними дорогами й не платив, бо "дорого"

П'ятниця, 31 березня 2023, 23:06

Працівники італійської дорожньої компанії Autostrade виявили, що 80-річний водій Fiat Punto, якого ЗМІ охрестили "дідо Маріо", протягом двох років їздив платними автодорогами, користуючись хитрістю.

Про це, як пише "Європейська правда", йдеться в матеріалі Corriere della Sera.

Дідусь, який мешкає в будинку для літніх людей, розповів, що почав їздити з нудьги, бо не має сім’ї та близьких родичів. Крім того, тривалі подорожі "приносять втіху моєму серцю".

Він використовував один і той самий прийом, аби не платити за допуск на платну трасу: під’їжджав максимально близько до авто перед собою й проїжджав разом із ним, поки не встиг опуститись шлагбаум.

За два роки їзди "дідо Маріо" здійснив понад сто поїздок і заборгував чотири тисячі євро. В Autostrade його вирахували, переглянувши записи з відеокамер спостереження й ідентифікувавши номерний знак Fiat Punto.

Через судового виконавця дорожня компанія намагалась стягнути заборгованість у 80-річного чоловіка. Але він заявив адвокату, що не буде цього робити.

"Автомагістраль – це громадська послуга, вони не можуть вимагати плату за проїзд. Не кажучи вже про те, що тарифи занадто високі для послуг, які вони пропонують", – заявив "дідо Маріо".

У разі, якщо чоловік таки відмовиться платити, йому загрожує кримінальна відповідальність, пише Corriere della Sera.

Нагадаємо, кілька років тому в Італії затримали і оштрафували 77-річну жінку, яка 50 років керувала автомобілем, не маючи водійських прав.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: