У Повітряних силах пояснили відрядження двох українських пілотів до США

Понеділок, 6 березня 2023, 09:56

Двоє українських пілотів відбули до Сполучених Штатів Америки для аналізу навичок українських льотчиків і потреб потенційної навчальної бази з підготовки управлінням сучасними літаками.

Про це сказав речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Укрінформ".

"Мова про двох пілотів... (У США. - Ред.) аналізують готовність українських льотчиків, їхній бойовий досвід, їхні знання для того, щоб концептуально зрозуміти, скільки часу знадобиться, які треба витратити навчально-матеріальні засоби, яку базу обрати для потенційного майбутнього навчання пілотів на тому типі літака, який буде визначено і який буде оголошено", - сказав Ігнат.

Україна розраховує отримати два-три типи західних винищувачів, один буде основним – Резніков

Він нагадав, що наразі літак F-16 розглядається як найбільш вірогідний для того, щоб стати основним бойовим літаком Повітряних сил у майбутньому.

"Ці пілоти - уже досвідчені льотчики і працюють зараз з нашими партнерами, щоб зрозуміти, як саме можна можна організувати навчальний процес", - сказав Ігнат.

Він додав, що потрібно також організувати підготовку військових інженерів та інфраструктури України до прийому західної техніки.

Винищувачі F-16 не є ключовою необхідністю для України - радник Байдена

Раніше у ЗМІ з'явилась інформація, що двоє українських пілотів перебувають у США для проходження оцінки їхніх навичок пілотування бойових літаків, включаючи винищувачі F-16.

У лютому президент США Джо Байден сказав, що Україні "зараз не потрібні F-16", незважаючи на неодноразові публічні прохання українських офіційних осіб і посилення тиску з боку республіканців у Конгресі.

Комітет з питань збройних сил Палати представників Конгресу США визначив, що можливість відправки винищувачів F-16 в Україну "не є мудрим використанням ресурсів, необхідних для перемоги у війні".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: