Російський "Аерофлот" через санкції вперше відправив літак на техобслуговування в Іран

Понеділок, 10 квітня 2023, 18:22

Найбільша російська авіакомпанія "Аерофлот" через санкції вперше в історії відправила літак зі свого парку на технічне обслуговування до Ірану.

Про це російському виданню РБК розповіли два джерела, близькі до перевізника, а також підтвердив представник компанії, пише "Європейська правда".

5 квітня широкофюзеляжний лайнер Airbus A330-300 з реєстраційним номером RA-73700 перелетів до Тегерана, де повітряне судно обслужать технічні фахівці найбільшого іранського перевізника Mahan Air.

США ввели експортні обмеження щодо "Аерофлоту", Utair та Azur air

"Технічне обслуговування літака Airbus A330 (в Ірані. - Ред.) буде виконано провайдером широкого спектру робіт. Організація (Mahan Air. - Ред.) має необхідну матеріальну базу, сертифікати та величезний досвід, провайдер виконує технічне обслуговування із високим рівнем якості", - підтвердив представник "Аерофлоту". 

За словами джерел, можливість технічного обслуговування в Ірані "Аерофлот" обговорював кілька місяців. Ключове завдання відправки першого A330 на ремонт Mahan Air - обслуговування стійок шасі літака.

Раніше для цього "Аерофлот" використовував потужності інших провайдерів, зокрема гонконгської HAECO. Влітку 2021 року перевізник підписав нову довгострокову угоду щодо обслуговування та капітального ремонту компонентів літаків із цією компанією.

Але міжнародні санкції, ухвалені у відповідь на повномасштабну війну Росії проти України, вплинули на послуги ремонту та постачання запчастин російським перевізникам.

Торік ЗМІ повідомляли, що російські авіакомпанії, зокрема "Аерофлот", розбирають авіалайнери, щоб забезпечити запасні частини, які вони більше не можуть купувати за кордоном через західні санкції.

Навесні 2022 року санкції проти російських авіакомпаній запровадили країни ЄС, а також США, Велика Британія та Канада.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: