США ввели експортні обмеження щодо "Аерофлоту", Utair та Azur air

Четвер, 7 квітня 2022, 19:42

Міністерство торгівлі США повідомило про запровадження обмежень на експорт проти російських авіакомпаній "Аерофлот", Utair та Azur air.

Про це йдеться у заяві відомства, пише "Європейська правда".

Помічник держсекретаря Бюро промисловості та безпеки (BIS) з контролю за експортом Метью С. Аксельрод видав наказ про відмову в експортних привілеях трьом російським авіакомпаніям.

Авіакомпанії позбавляються права брати участь в операціях, що підпадають під дію правил експортного контролю, включаючи експорт та реекспорт із США. Рішення видано на 180 днів і може бути продовжено.

"Адміністрація Байдена запровадила історичні санкції проти Росії через її необґрунтовану агресію в Україні. З сьогоднішнім наказом Міністерство торгівлі робить ще одну важливу дію, щоб притягнути Путіна та його помічників до відповідальності за їхні непробачні дії", - заявила міністр торгівлі Джина М. Раймондо.

"Ми позбавляємо їх доступу не лише до товарів із США, а й до реекспорту товарів американського походження з-за кордону. Будь-які компанії, які нехтують нашим експортним контролем, особливо ті, які роблять це на користь Володимира Путіна та на шкоду українському народу, відчують усю силу правозастосування Департаменту", - додала вона.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.