Якщо відео зі стратою полоненого справжнє, Росія стане в один ряд з ІДІЛ – президент Чехії

Середа, 12 квітня 2023, 21:00

Президент Чехії Петр Павел прокоментував відео з нібито стратою українського військовополоненого росіянами, яке поширюється з вівторка.

Як пише "Європейська правда" з посиланням на ČTK, про це Павел заявив у середу після засідання Ради державної безпеки Чехії.

Чеський президент сказав, що автентичність запису неможливо перевірити, тому він не може коментувати конкретний випадок. Але він додав, що є багато інших задокументованих фактів, які потребують засудження і яким не місце у ХХІ столітті.

"Якщо це підтвердиться, це поставить російських солдатів поряд із Ісламською державою, яку ми всі повинні засудити", – зазначив Павел, маючи на увазі терористичну організацію, відому жорстокими стратами полонених в Іраку та Сирії.

Президент Євроради відреагував на відео зі стратою українського полоненого

Раніше паралелі з ІДІЛ наводив і міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, який закликав вигнати Росію з Ради безпеки ООН.

Нагадаємо, з вівторка в російських Telegram-каналах поширюється відео, де російські військові нібито обезголовлюють українського військовополоненого. У МЗС України закликали Офіс прокурора Міжнародного кримінального суду звернути увагу на цей ролик.

А в Єврокомісії наголосили, що відео зі стратою українського військовополоненого – якщо буде підтверджено, що воно справжнє, – вкотре засвідчує зневагу РФ до міжнародного права, і причетні до цього не мають лишитися безкарними. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: