У Франції заборонили протести біля Конституційного суду, який винесе рішення щодо пенсійної реформи

Четвер, 13 квітня 2023, 18:14

Префект поліції Парижа видав указ про заборону будь-яких протестних акцій з вечора четверга біля будівлі Конституційної ради (суду), яка наступного дня має оголосити рішення щодо конституційності суперечливої пенсійної реформи.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на AFP.

Префект паризької поліції Лоран Нуньєс видали розпорядження про заборону демонстрацій поблизу Конституційної ради Франції після прохання міністра внутрішніх справ Жеральда Дарманіна.

Згідно з розпорядженням, заборона діятиме з 18:00 четверга до 08:00 суботи. Рішення Конституційної ради щодо пенсійної реформи очікується пізно ввечері в п’ятницю.

"Існує значний ризик того, що в цей день поблизу Конституційної ради відбудуться неоголошені зібрання з метою чинити тиск на її рішення", – зазначається в розпорядженні префекта поліції Парижа.

Також там вказується на ризик того, що "рішучі, радикально налаштовані елементи з високим потенціалом насильства" завдадуть збитків транспортним засобам і підприємствам.

Територія навколо Конституційної ради Франції, неподалік від якої в четвер вдень проходив марш профспілок, вранці в четвер була символічно заблокована сміттєвими баками, але пізніше її швидко очистили.

Як відомо, протести проти підвищення пенсійного віку тривають вже кілька місяців. Приблизно три чверті французів вважають, що уряд має відкликати реформу, аби масштабні протести і страйки врешті припинилися. 

Втім, в уряді кажуть, що не змінюватиме проєкт пенсійної реформи, ухвалений через спеціальну процедуру в обхід парламенту.

Читайте детальніше на цю тему у статті: Франція у вогні: як Макрон пішов на вкрай непопулярну реформу і куди це заведе країну

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: