В Італії поки не присиплятимуть ведмедицю, яка загризла на смерть бігуна

П'ятниця, 14 квітня 2023, 19:36

Адміністративний суд італійського регіону Трентіно в п’ятницю призупинив дію наказу про відстріл 17-річної ведмедиці, яка минулого тижня загризла на смерть 26-річного бігуна Андреа Папі.

Про це, як пише "Європейська правда", йдеться в публікації DW.

Наказ про відстріл ведмедиці, яка фігурує в судових документах як JJ4, раніше віддав президент Трентіно Мауріціо Фугатті. Перед судом журналістам він заявив, що не раз попереджав компетентні органи про "небезпечну ведмедицю".

За словами Фугатті, тварина і раніше загрозливо поводилась із людьми, зокрема напала на двох із них у 2020 році. Тоді він також розпорядився приспати ведмедицю, але суд скасував це розпорядження.

Сім'я загиблого Папі заявила ЗМІ, що не вимагала смерті ведмедиці, натомість судиться з владою Італії та регіону Трентіно.

В Італії пропонують відселити ведмедів після того, як один із них загриз на смерть бігуна

Адміністративний суд регіону призначив повне слухання справи щодо JJ4 на 11 травня.

Минулого тижня у Трентіно знайшли тіло 26-річного бігуна Андреа Папі. З’ясувалось, що чоловіка на смерть загриз ведмідь, на якого він натрапив під час чергової пробіжки. Цей випадок став першим в історії Італії принаймні за останні 150 років.

Ведмедя, відповідального за смерть Папі, ідентифікували за генетичними зразками, взятими з тіла жертви.

В Італії налічується від 120 до 200 ведмедів, які в основному мешкають в областях Трентіно на півночі й Абруццо – в центрі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: