Власника "улюбленого пабу Путіна" в Дрездені ув’язнили за побиття журналістів на акції

Неділя, 2 квітня 2023, 15:13

Окружний суд німецького міста Дрезден засудив за порушення громадського порядку й нанесення тілесних ушкоджень 48-річного Конрада Г., відомого як власника місцевого пабу Am Thor, куди в молоді роки любив навідуватись майбутній президент Росії Владімір Путін.

Про це пише "Європейська правда" з посиланням на Bild.

У травні 2021 року в столиці німецької федеральної землі Саксонія відбулись заворушення після футбольного матчу дрезденського "Динамо" проти мюнхенського "Тюркґючю". Із рахунком 4:0 місцева команда потрапила до другого дивізіону.

Заворушення стались попри заборону на проведення зібрань у зв’язку з пандемією коронавірусу. Тоді, як повідомлялось, футбольні фанати почали кидати в поліцейських предмети – загалом постраждали 185 правоохоронців.

В архівах Штазі знайшли службове посвідчення на ім’я Путіна – ЗМІ

Уже згаданий Конрад Г. і Олівер А. були серед учасників заворушень. Вони, як встановило слідство, побили операторів-фрилансерів – 19-річних Фінна Б. й Антона П. Один із них у результаті знепритомнів і потрапив до лікарні із забоями голови та живота потрапив до лікарні.

Обидва обвинувачені заперечували скоєння злочину, але їх упізнали свідки події та поліцейські. Олівер А. отримав 15 місяців ув’язнення, а Конраду Г. присудили 20 місяців за ґратами.

"Журналісти є частиною громадськості і повинні мати особливий захист. Тому про умовне покарання не можна й говорити", – заявив суддя у справі Арндт Фідлер.

Як пише Bild, Конрад Г. раніше керував пабом Am Thor, у якому облаштував "куток Путіна". До 1989 року майбутній президент РФ був тут постійним гостем – протягом чотирьох років, коли він працював агентом КДБ у Дрездені, регулярно пив у пабі пиво.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: