Зеленський закликав Столтенберга допомогти з постачанням далекобійної зброї та авіації

Четвер, 20 квітня 2023, 15:34

Президент України Володимир Зеленський звернувся до генсека НАТО Єнса Столтенберга із закликом допомогти з поставками далекобійної зброї та авіації українській армії.

Про це Зеленський заявив під час спільної зі Столтенбергом пресконференції у Києві, повідомляє "Європейська правда".

"Я попросив генсека допомогти подолати стриманість деяких наших партнерів у постачанні далекобійної зброї, сучасної авіації, артилерії, бронетехніки. Гальмування необхідних рішень – це час, який втрачається для миру, і це життя наших воїнів, які поки що не отримали необхідних оборонних інструментів", – сказав він.

За словами українського президента, на зустрічі у форматі "Рамштайн" 21 квітня, зокрема, важливо обговорювати питання надання далекобійної зброї.

"Ви знаєте, до чого Україна готується. Із приводу підготовки відповідних кроків є меседжі нашої команди, яка буде представлена на засіданні "Рамштайну". Деякі речі треба трішки пришвидшити, щоб відповідна зброя, яка посилить нашу армію, прийшла швидше, ніж заплановано. Я думаю, що важливо обговорити ту зброю, на яку Україна так довго очікує", додав він.

20 квітня генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг прибув з неанонсованим візитом до Києва.

В ході пресконференції у Києві Столтенберг заявив, що на липневому саміті у Вільнюсі країни-члени Альянсу готуються обговорювати питання членства України та гарантії безпеки для неї. Зеленський у свою чергу зазначив, що очікує від саміту НАТО у Вільнюсі ухвалення пакета гарантій безпеки для України на шляху до членства в Альянсі.

Читайте також: Без ПДЧ та Бухареста. Чому українські політики мають забути про минуле у питанні вступу до НАТО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: