США підпишуть з Іспанією нову угоду про розміщення ще двох есмінців

П'ятниця, 21 квітня 2023, 15:46

Іспанія та США планують підписати угоду про розміщення двох додаткових американських есмінців на військово-морській базі Рота до 12 травня – офіційної дати запланованого візиту прем'єр-міністра Педро Санчеса до Вашингтона.

Про це пише Euractiv, повідомляє "Європейська правда".

Джерела в іспанському оборонному відомстві підтвердили цю угоду в четвер. Тим часом Мадрид і Вашингтон обмінялися внутрішніми документами, щоб полегшити і прискорити розгортання кораблів, додали ті ж джерела.

Два нових американських військових кораблі приєднаються до інших чотирьох кораблів з аналогічними характеристиками, які США розмістили на базі ВМС США в іспанському муніципалітеті Рота, щоб доповнити протиракетний щит НАТО на південному фланзі Європи.

Очікується, що угода буде підписана в Іспанії, і, за даними джерел, підписання неодмінно відбудеться до візиту Санчеса до США.

Речниця Білого дому Карін Жан-П'єр оголосила в середу про зустріч Джо Байдена і Санчеса, яка співпаде з початком передвиборчої кампанії на муніципальних і регіональних виборах в Іспанії, що відбудуться 28 травня.

Обидва лідери обговорять війну в Україні та шляхи зміцнення двосторонніх відносин, підтвердять свою відданість трансатлантичному зв'язку та запевнять у повній підтримці України.

Нагадаємо, цього тижня шість танків Leopard 2, які Іспанія обіцяла передати Україні, прибули до порту Сантандер на півночі країни. Звідти вони вирушать до України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: