Італія розблокувала ChatGPT після виконання вимог наглядового органу

П'ятниця, 28 квітня 2023, 22:09

Виробник ChatGPT заявив, що чат-бот зі штучним інтелектом знову доступний в Італії після того, як компанія виконала вимоги регуляторів, які тимчасово заблокували його з міркувань конфіденційності.

Про це пише Associated Press, повідомляє "Європейська правда".

OpenAI заявила, що виконала низку умов, які італійський орган із захисту даних вимагав виконати до 30 квітня, щоб зняти заборону на програмне забезпечення зі штучним інтелектом.

"ChatGPT знову доступний для наших користувачів в Італії. Ми раді вітати їх з поверненням, і ми залишаємося відданими захисту їхньої приватності", – повідомила електронною поштою компанія OpenAI, що базується в Сан-Франциско.

Генеративні системи штучного інтелекту, такі як ChatGPT, які використовують величезні масиви онлайн-даних, таких як цифрові книги, записи в блогах та інші медіа, для створення тексту, зображень та іншого контенту, що імітує людську роботу, викликали справжній фурор у світі технологій і за його межами.

Але їхній стрімкий розвиток викликав побоювання серед чиновників і навіть технологічних лідерів щодо можливих етичних і суспільних ризиків.

Нагадаємо, депутати Європарламенту, які працюють над Законом ЄС про штучний інтелект, пообіцяли встановити правила для обмеження систем штучного інтелекту загального призначення, що працюють на таких інструментах, як ChatGPT.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: