Париж: Макрон і Байден хочуть залучити Китай до припинення війни в Україні

Середа, 5 квітня 2023, 11:54

Президент Франції Еммануель Макрон і президент США Джо Байден у телефонній розмові напередодні візиту Макрона до Пекіна домовилися спонукати Китай до дій для прискорення закінчення війни в Україні.

Про це повідомив Єлисейський палац у середу, пише "Європейська правда".

У заяві сказано, що обидва лідери у телефонній розмові згадали про спільну готовність залучити Китай до прискорення закінчення війни в Україні та участі в побудові стійкого миру в регіоні.

Макрон і Байден також сподіваються, що Китай зможе сприяти зусиллям солідарності між глобальною північчю та глобальним півднем і створити спільний порядок денний щодо клімату та біорізноманіття, підкреслено у заяві Єлисейського палацу. 

Макрон перебуває з візитом у Китаї з середи по п'ятницю. Глава Китаю Сі Цзіньпін планує провести з ним переговори, щоб окреслити курс двосторонніх відносин, повідомило раніше китайське міністерство закордонних справ.

У Китай прибула також глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн. Днями вона підкреслила, що роль Китаю щодо війни в Україні буде важливою для відносин з ЄС.

Французька сторона вважає Китай, з огляду на тісні зв’язки з Росією, однією з небагатьох країн, яка може змінити правила гри в контексті війни в Україні.


Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: