Дуда сподівається, що Україна отримає додаткові гарантії безпеки на саміті НАТО

Середа, 5 квітня 2023, 15:06

Президент Польщі Анджей Дуда сподівається, що на саміті НАТО у Вільнюсі влітку Україні нададуть додаткові гарантії безпеки.

Про це він сказав на пресконференції після переговорів з президентом України Володимиром Зеленським у Варшаві в середу, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

"Ми сьогодні намагаємось отримати для України на майбутньому саміті НАТО у Вільнюсі додаткові гарантії безпеки, які будуть зміцнювати військовий потенціал України, будуть зміцнювати відчуття безпеки українського суспільства, і також будуть сильною підтримкою українським воїнам у боротьбі з російськими загарбниками. 

Сподіваємося, що такі гарантії для України ми зможемо отримати", - сказав він у середу на пресконференції після переговорів із президентом Зеленським.

Питання ПДЧ в НАТО для України зняте з порядку денного - Кулеба

При цьому Дуда зазначив, що Україна має якнайшвидше стати повноправним членом НАТО. "У цьому Польща весь час рішуче підтримує Україну", - додав Дуда.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський прибув до Польщі з візитом 5 квітня вранці. Це його перший офіційний візит до Варшави за час повномасштабної війни. 

В рамках візиту Дуда вручив Зеленському орден Білого Орла - найвищу відзнаку країни. 


Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: