Очільник МЗС Чехії: членство України в НАТО саме по собі не вирішить її проблем

Середа, 5 квітня 2023, 16:49

Чеський міністр закордонних справ Ян Ліпавський у середу підтвердив підтримку членства України в Північноатлантичному альянсі, додавши, що сам по собі цей факт не вирішить її проблем.

Як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на ČTK, про це Ліпавський заявив після зустрічі міністрів закордонних справ країн-членів НАТО у Брюсселі.

"Ми, безумовно, підтримуємо прагнення України стати членом НАТО. Але це не є чимось, що автоматично вирішить проблему України", – сказав Ліпавський журналістам.

Очільник чеського МЗС додав, що зараз країни-члени НАТО повинні більше зосередитися на збільшенні допомоги Києву, зокрема через збільшення фонду фінансування військової техніки та нелетального обладнання.

Дуда сподівається, що Україна отримає додаткові гарантії безпеки на саміті НАТО

У вересні 2022 року Україна подала заявку на членство в Північноатлантичному Альянсі й розраховує, що на прийдешньому саміті у Вільнюсі отримає нові запевнення щодо вступу до НАТО.

Напередодні глава МЗС Дмитро Кулеба заявив, що питання надання Україні Плану дій членства в НАТО більше не стоїть на порядку денному. За його словами, Україна подала заявку на вступ і на саміті у Вільнюсі очікує на рішення, які наближають членство України в НАТО.

А президент Володимир Зеленський, перебуваючи в Польщі в середу, заявив, що Україна не погоджуватиметься на альтернативні пропозиції, які могли б замінити членство в НАТО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: