ЄС виділить понад 1 млрд євро на проєкт захисту від кіберзагроз

Середа, 5 квітня 2023, 17:19

Європейський комісар із питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретон оголосив про проєкт виявлення кіберзагроз Європейському Союзу та протидії їм, на який буде витрачено понад мільярд євро.

Про це Бретон заявив в інтерв’ю виданню Les Echos, повідомляє "Європейська правда".

НАТО і ЄС підписали оновлену декларацію про співпрацю, яка враховує загрози Росії

"Наша мета – створити "європейський кіберщит", який дозволить набагато краще виявляти кібератаки на вищому рівні. Сьогодні між початком поширення шкідливого програмного забезпечення і початком атаки може пройти до 190 днів", – пояснив єврокомісар.

Він додав, що інвестиції в "кіберщит" ЄС становитимуть понад один мільярд євро, дві третини з яких будуть виділені з європейського бюджету.

В іншому інтерв’ю французькому каналу LCI Бретон анонсував створення кількох оперативних центрів для посилення кібербезпеки держав-членів.

ЄС пропонує зобов’язати виробників ґаджетів з виходом в інтернет гарантувати їхню безпеку

"Через війну в Україні кількість кібератак в Європі минулого року зросла на 140%. У цьому контексті об'єднання й координація наших сил на європейському рівні стає більш необхідною, ніж будь-коли, оскільки загроза буде зростати",– підкреслив єврокомісар.

"За збігом обставин, ця активність зростає в країнах, які відправляють зброю в Україну", – додав він.

У середині квітня Європейська комісія також має представити Акт про кіберсолідарність, який передбачатиме дії у відповідь на кібератаку держав-членів Європейського Союзу.

Як відомо, з початком повномасштабного вторгнення Росії в Україну держави ЄС усе частіше стають об'єктами кібератак російських хакерів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.