Протести проти пенсійної реформи у Франції: профспілки заявили про 2 млн учасників

П'ятниця, 7 квітня 2023, 09:47

У четвер, 6 квітня, на вулицях французьких міст, за оцінками профспілок, протестували проти пенсійної реформи до 2 мільйонів людей, тоді як оцінки поліції в рази менші. 

Про це повідомляє BFMTV, пише "Європейська правда".

Четвер став 11-м днем масштабних загальнонаціональних протестів проти непопулярної у Франції пенсійної реформи.

Профспілка CGT заявила про близько 2 млн учасників по всій території країни. Міністерство внутрішніх справ оцінює кількість протестувальників у 570 тисяч. 

Наймасовішою традиційно стала акція у Парижі – за оцінками профспілки, на вулицях столиці було близько 400 тисяч протестувальників, за даними поліції – близько 57 тисяч.

Це певне зниження порівняно з 28 березня, коли CGT називала цифру понад 2 млн по всій території країни, а поліція – 740 тисяч. 

7 березня, у рекордний день протестів, профспілки заявляли про 3,5 млн учасників, а правоохоронці - понад 1,2 млн по всій території Франції.  

Тенденція до спадання чисельності протестів помітна у більшості міст, але у деяких, зокрема Ліоні, активність залишається приблизно на тому ж рівні. 

Як повідомлялося, у Парижі на протесті 6 квітня радикальні групи серед мітингувальників закидали пляшками з запальною сумішшю один з улюблених ресторанів Макрона. 

Нагадаємо, уряд Франції підтвердив профспілкам, що не змінюватиме суперечливу пенсійну реформу.

Водночас приблизно три чверті французів вважають, що уряд має відкликати реформу, аби масштабні протести і страйки врешті припинилися. 

Читайте детальніше на цю тему у статті: Франція у вогні: як Макрон пішов на вкрай непопулярну реформу і куди це заведе країну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: