У Бельгії конфіскували великодніх кроликів, зроблених з екстазі

фото
П'ятниця, 7 квітня 2023, 22:04

Працівник митного контролю аеропорту Брюсселя Пол Мелейнер під час перевірки виявила партію великодніх кроликів, зроблених з MDMA – напівсинтетичної психоделічної речовини, відомої також як екстазі.

Про це, як пише "Європейська правда", йдеться в публікації AFP.

Фальшиві шоколадні кролики були розфасовані й відправлені до Бельгії, адресовані покупцеві в Гонконзі, але були перехоплені у вантажному терміналі аеропорту Брюсселя.

Меленейр приклав портативний сканер, здатний ідентифікувати речовини за їхніми "хімічними відбитками", до одного з фальшивих шоколадних кроликів. Аналіз показав, що вони зроблені з MDMA.

 
Фото: AFP

"Тут у нас є один-два кілограми цього наркотику. З одного кілограма можна зробити шість тисяч таблеток екстазі", – пояснює митник.

У Бельгії вперше призначили комісара для боротьби з "наркотероризмом"

За словами речниці Федеральної фінансової служби Бельгії Флоренс Анжелічі, у 2022 році в аеропорту Брюсселя було вилучено загалом майже шість тонн наркотиків.

Бельгія, а також Франція та Німеччина часто використовуються наркоторговцями як "транзитний пункт" для їхнього товару, який відправляється з Латинської Америки у вигляді "вітамінних добавок".

Митні й правоохоронні органи Бельгії та Нідерландів протягом 2022 року конфіскували рекордну кількість кокаїну в порту бельгійського Антверпена, який називають одним із головних "воріт" наркотрафіку в Європу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: