У Бельгії вперше призначили комісара для боротьби з "наркотероризмом"

П'ятниця, 17 лютого 2023, 18:26

Уряд Бельгії призначив Іне Ван Вімерш першим в країні комісаром з питань боротьби з наркотиками, прагнучи активізувати зусилля по боротьбі з наркозлочинністю.

Про це пише Politico, повідомляє "Європейська правда".

"Я прийняла це призначення і візьму на себе відповідальність бути частиною рішення", - заявила Ван Вімерш, додавши, що найважливішим завданням є координація на місцях для боротьби з організованою наркозлочинністю.

Насильство, пов'язане з наркотиками, зростає по всій Бельгії, особливо в Антверпені, де знаходиться найбільший порт країни, і де минулого місяця в результаті стрілянини загинула молода дівчина.

"Щоб боротися з мережею, потрібна мережа. У боротьбі з насильством, пов'язаним з наркоторгівлею, беруть участь багато партнерів. Іне Ван Вімерш координуватиме цей підхід", - заявила міністр внутрішніх справ Аннеліс Верлінден.

Ця посада є частиною семи заходів, представлених у четвер федеральним урядом, включаючи посилення присутності поліції в портах і розширення інфраструктури сканування, спрямованих на боротьбу з організованою наркозлочинністю в Бельгії.

У п'ятницю бельгійські міністри зустрілися зі своїми голландськими колегами, керівництвом портів, мерами Антверпена і Роттердама, а також найбільшими світовими судноплавними компаніями, щоб обговорити ці заходи.

Ван Вімерш координуватиме зусилля шляхом консультацій з різними міністрами, а також федеральними, регіональними та місцевими органами влади.

"Комісар з питань наркотиків не буде керувати розслідуваннями", - заявив у четвер міністр юстиції Вінсент Ван Квікенборн, додавши, що це має бути "незалежна особа, наділена повноваженнями", яка буде "керувати" боротьбою з наркотероризмом.

Нагадаємо, митні й правоохоронні органи Бельгії та Нідерландів протягом 2022 року конфіскували рекордну кількість кокаїну в порту Антверпена, який називають одним із головних "воріт" наркотрафіку в Європу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: