Президентка Грузії – владі: Ми не повинні танцювати під дуду Кремля

Четвер, 11 травня 2023, 19:26

Грузинська президентка Саломе Зурабішвілі розкритикувала заяви уряду країни, який привітав рішення Росії скасувати візовий режим для громадян Грузії та дозволити прямі авіарейси.

Слова Зурабішвілі наводить портал "Новости-Грузия", пише "Європейська правда".

В МЗС України відреагували на останні кроки РФ щодо Грузії: "пропонують угоду з дияволом"

Президентка Грузії зазначила, що представники влади й правлячої партії марно апелюють до гуманітарних псевдопатріотичних почуттів, вітаючи скасування віз і прямі авіарейси з Росії.

"Вони (влада Грузії – ред.) кажуть, що їх хвилює доля наших співвітчизників за кордоном. Цікаво, чому я не змогла за чотири роки переговорів з юстицією домогтися будь-якого результату щодо спрощення надання їм громадянства Грузії?" – сказала вона.

За словами Зурабішвілі, турбота про громадян і діаспору має бути пріоритетом і комплексною стратегією, "але це не означає танцювати під дудку Кремля в обраний ним час".

ЄС закликав Грузію дотримуватися санкцій проти російських авіарейсів

Грузинський уряд раніше позитивно оцінив рішення російського президента Владіміра Путіна скасувати візовий режим для громадян Грузії та зняти заборону на польоти російських авіакомпаній до Грузії.

Представники офіційного Тбілісі привітали рішення Москви і пояснили це інтересами тих громадян Грузії, які проживають на території Росії і в яких виникали складнощі з приїздом на батьківщину. Зокрема прем'єр Грузії Іраклі Кобахідзе заявив, що це – в інтересах громадян Грузії та грузинської діаспори в Росії.

Біля будівлі грузинського МЗС у середу ввечері відбувся протест через реакцію грузинської влади.

Дивіться також відеоблог "ЄвроПравди" на цю тему: Авіарейси Москва-Тбілісі: пас РФ для влади Грузії. Читайте також: Грузія робить крок до Москви: як авіарейси в РФ руйнують західний курс країни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: