У повітряний простір Польщі залетів розвідувальний аеростат з Білорусі - Міноборони

Субота, 13 травня 2023, 10:52

У польському повітряному просторі зафіксували об'єкт, який залетів з боку Білорусі, ймовірно, це повітряна куля для спостереження.

Про це повідомило Міністерство оборони в суботу вранці, пише "Європейська правда".

"Центр повітряних операцій зафіксував появу в польському повітряному просторі об'єкта, який влетів з боку Білорусі. Це, ймовірно, спостережний аеростат. Радіолокаційний контакт був втрачений поблизу Рипіна", – повідомили у відомстві.

У міністерстві додали, що оперативним командувачем прийнято рішення про залучення до пошуку об'єкта чергових сил територіальної оборони.

Речник Сил територіальної оборони майор Вітольд Сура підтвердив, пошуково-рятувальний загін вже відправили в район ймовірного падіння аеростата.

"Сама команда є невеликою групою, але в разі необхідності будуть розгорнуті більші сили. Наша група вже працює в околицях Рипіна", – зазначив Сура.

Нагадаємо, президент Польщі Анджей Дуда заявив, що виявлений раніше в лісі під Бидгощем об'єкт, швидше за все, є ракетою.

Раніше міністр оборони Польщі Маріуш Блащак заявив, що йому у грудні не доповіли про потрапляння у повітряний простір країни ракети, уламки якої нещодавно знайшли на півночі Польщі – хоча військові відстежували її і намагалися шукати.

Перед цим ЗМІ з посиланням на джерела повідомили, що за першими висновками Технічного інституту Повітряних сил Польщі знайдені під Бидгощем уламки – від російської Х-55.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.