Франція оснастить кілька українських батальйонів бронемашинами і легкими танками 

Понеділок, 15 травня 2023, 09:00

Франція у найближчі тижні підготує й оснастить кілька українських батальйонів десятками броньованих машин і легких танків, включно з AMX-10RC.

Про це йдеться у спільній декларації України та Франції за підсумками зустрічі Володимира Зеленського і Еммануеля Макрона, повідомляє "Європейська правда",

Згідно з декларацією, військова підтримка, яку надає Франція з початку війни, продовжиться, оскільки готуються нові військові пакети з постійним врахуванням найбільш нагальних і невідкладних потреб України для зміцнення її обороноздатності. 

Макрон і Зеленський за робочою вечерею обговорять потреби України

"Франція прагне забезпечити повну потужність у всіх сферах. Найближчими тижнями Франція проведе підготовку й оснастить кілька батальйонів десятками броньованих машин і легких танків, включно з AMX-10RC", – сказано у декларації.

Крім того, Франція зосереджує свої зусилля на підтриманні можливостей протиповітряної оборони України, щоб захистити її населення від ударів Росії. 

Франція також бере активну участь у заходах Європейського Союзу та НАТО щодо військової допомоги Україні та підготовки українських військових, йдеться у документі.

Як повідомлялося, у декларації Париж також висловлює підтримку руху України до членства в НАТО.

Макрон прийняв президента України у Парижі після того, як Зеленський побував з візитом у Берліні, Римі та Ватикані.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: