Макрон і Зеленський за робочою вечерею обговорять потреби України

доповнено
Неділя, 14 травня 2023, 20:53

Президент Франції Еммануель Макрон прийме українського президента Володимира Зеленського "на робочу вечерю в Єлисейському палаці" в неділю ввечері.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Le Figaro.

В офісі французького президента підтвердили візит Зеленського і заявили, що "сьогоднішня дискусія буде присвячена підтримці, яку Франція продовжує надавати у відповідь на невідкладні військові та гуманітарні потреби України".

"Два президенти також зможуть обговорити довгострокові перспективи повернення до миру в Європі, зокрема, на основі Мирного плану, запропонованого президентом Зеленським, який Франція підтримує", – заявив Єлисейський палац.

Доповнено. Згодом візит підтвердив і Володимир Зеленський. "Зустрінуся з моїм другом Емманюелем, ми обговоримо найважливіші пункти двосторонніх відносин", – оголосив він.

 Раніше у неділю французькі ЗМІ повідомили, що Зеленський прибуде на авіабазу Веллізі-Вілласубле у паризькому регіоні, де його зустрічатимуть прем’єрка Елізабет Борн та міністерка закордонних справ Катрін Колонна. 

Нагадаємо, у першій половині дня у неділю Зеленський перебував з візитом у Берліні, а протягом суботи – у Римі та Ватикані.

На спільному брифінгу лідерів канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, серед іншого, що виведення російських військ є необхідною передумовою для встановлення миру в Україні.

Зеленський сказав, що цього року настав час визначати завершення російсько-української війни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.