Напередодні саміту Ради Європи зафіксували серію кібератак проти інфраструктури Ісландії

Вівторок, 16 травня 2023, 10:27

Напередодні саміту Ради Європи, який розпочнеться у вівторок, спостерігали сплеск спроб кібератак проти ісландської інфраструктури.

Про це, як пише "Європейська правда", пише видання Euractiv.

CERT-IS, ісландська команда з кібербезпеки, повідомила про незвично велику кількість комп'ютерних атак на ісландські компанії та установи напередодні саміту Ради Європи, який відбудеться в Рейк'явіку у вівторок і в середу.

Зеленський виступить на відкритті саміту Ради Європи в Рейк'явіку

Метою цих атак не обов'язково є крадіжка даних або руйнування системи, а скоріше здійснення величезного тиску на системи, що призводить до тимчасового колапсу, заявив Гугмундур Арнар Сігмундссон, директор CERT-IS.

Гудмундур припустив, що ці напади, ймовірно, здійснюють групи, які симпатизують Росії, і їхня головна мета – посіяти хаос.

"Це типова картина, яку спостерігають під час подібних міжнародних зустрічей. Перед початком заходу роблять спроби зламати системи, а як тільки зустрічі починаються, атаки посилюються", – пояснив він.

Ісландія, яка головує в Комітеті міністрів Ради Європи, організовує саміт глав держав та урядів, який збере 46 держав-членів 16-17 травня в Рейк'явіку. 

Це 4-й саміт Ради Європи з моменту її створення у 1949 році.

Саміт буде присвячений основним цінностям Ради Європи та підтримці України через конкретні заходи, спрямовані на досягнення справедливості для жертв російської агресії.

Президент Володимир Зеленський у вівторок, 16 травня, виступить на сесії відкриття саміту Ради Європи.


Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.