ЄС задіяв механізм допомоги Італії в ліквідації наслідків повеней

Понеділок, 22 травня 2023, 12:33

Євросоюз застосував Механізм цивільного захисту, щоб допомогти італійській владі впоратися з сильними повенями.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться у заяві Єврокомісії.

Запит на допомогу надійшов після того, як несприятливі погодні умови в Італії спричинили повені та зсуви протягом останніх днів, особливо постраждав північно-центральний регіон Емілія-Романья.

21 травня італійська влада активувала Механізм цивільного захисту ЄС. Запит на допомогу стосується потужного насосного обладнання з Європейського пулу цивільного захисту.

ЄС мобілізував пропозиції щодо насосного обладнання з Австрії, Болгарії, Німеччини, Франції, Польщі, Румунії, Словенії та Словаччини.

Координаційний центр ЄС з реагування на надзвичайні ситуації перебуває в постійному контакті з італійською владою, яка наразі оцінює пропозиції, і Євросоюз готовий надати подальшу допомогу в разі потреби.

Служба ЄС "Copernicus" також надала супутникове картографування постраждалих районів на прохання італійського органу цивільного захисту від 16 травня.

Нагадаємо, повені у північній італійській області Емілія-Романья  забрали життя щонайменше чотирнадцяти людей і завдали збитків на мільярди євро.

Прем'єрка Італії Джорджія Мелоні вирішила достроково повернутись додому із саміту держав "Групи семи" в Японії у зв’язку зі стихійним лихом в її країні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: