Повені на півночі Італії: кількість загиблих зросла до 13

фото
Четвер, 18 травня 2023, 21:47

Повені у північній італійській області Емілія-Романья вже забрали життя щонайменше тринадцяти людей і завдали збитків на мільярди євро, заявив голова Емілії-Романьї Стефано Боначчіні.

Про це пише "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Сильні дощі, які випали цього тижня в східній частині Емілії-Романьї, спричинили до 300 зсувів, 23 розливів річок, руйнування або ушкодження 400 доріг і підтоплення 42 населених пунктів.

Кількість загиблих у результаті негоди зросла до тринадцяти: за останній день рятувальники знайшли ще чотири тіла, зокрема літньої пари, яка померла у власному будинку.

За даними сільськогосподарської асоціації Coldiretti, в області залишаються підтопленими п'ять тисяч ферм, зокрема кукурудзяні та зернові поля.

 
Фото: Reuters

Ситуацію Боначчіні порівняв із землетрусом 2012 року, який призвів до руйнування тисяч будівель в Емілії-Романьї. "Цей досвід показав нам, що це можна зробити, і ми відбудуємо все, я в цьому впевнений", – заявив він.

"Ми вже оцінили збитки (від повеней – ред.) майже в один мільярд євро, тож уявіть, наскільки це число зросте", – додав голова Емілії-Романьї.

Область на півночі Італії вже вдруге потерпає від негоди. За словами метеорологів, сильні дощі пішли після багатомісячної посухи, яка висушила землю, зменшивши її здатність поглинати воду.

Нагадаємо, цього тижня рівень води загрозливо підвищився у річках Міза, Мареччіа та інших річках регіону.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: