У Португалії заборонили вирощування оливок і авокадо в уражених посухою районах

Четвер, 25 травня 2023, 21:14

Уряд Португалії видав розпорядження про тимчасову заборону вирощування оливок, авокадо та червоних ягід у провінціях Алентежу й Алгарве, які найбільш постраждали від екстремальної посухи.

Про це пише "Європейська правда" з посиланням на португальський телеканал SAPO.

Як оголосила португальська міністерка сільського господарства Марія ду Сеу Антунеш, заборона залишатиметься чинною доти, доки в провінціях триватиме нинішній цикл сильної посухи – адже вирощування оливок та авокадо потребує великої кількості води.

Натомість заохочуватимуть вирощування культур, які споживають менше води. Антунеш підкреслила, що уряд Португалії не вважає інтенсивні культури "злом", оскільки вони є важливим джерелом доходу.

Станом на середину травня, за даними португальського метеорологічного агентства IPMA, від посухи потерпали близько 90% континентальної Португалії, причому сильна посуха охопила одну п’яту території країни.

За даними Португальської конфедерації фермерів, найбільше від посухи постраждали виробництво зернових і тваринництво, в результаті чого забій стад може стати неминучим.

Від ранньої сезонної спеки постраждала значна частина Піренейського півострова загалом. Посуха, зокрема, охопила Іспанію, де квітень виявився найспекотнішим і найсухішим за всю історію спостережень.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: