Понад 90% материкової Португалії потерпає від посухи, країна просить допомоги ЄС

Середа, 10 травня 2023, 19:07

Майже вся материкова частина Португалії після сухого й спекотного квітня потерпає від посухи, що спонукало уряд звернутись до Європейського Союзу з проханням допомогти сільськогосподарському сектору.

Про це, як повідомляє "Європейська правда", йдеться в публікації Reuters.

За даними португальського метеорологічного агентства IPMA, опублікованими в середу, від посухи потерпає близько 90% континентальної Португалії, причому сильна посуха охопила одну п’яту території країни.

Деякі райони Португалії зазнали екстремальної посухи, якої не було в той же час у 2022 році. Найбільше постраждали північно-східні та південні регіони, де, як очікується, посушливі погодні умови збережуться й надалі.

За даними IPMA, квітень 2023-го був третім найсухішим і четвертим найтеплішим за останні 92 роки на материковій частині Португалії.

Міністерка сільського господарства Португалії Марія до Сеу Антунеш на цьому тлі заявила, що посушлива погода впливає на сільське господарство й водосховища, а уряд звернувся до Єврокомісії з проханням вирішити ситуацію.

За даними Португальської конфедерації фермерів, найбільше від посухи постраждали виробництво зернових і тваринництво, в результаті чого забій стад може стати неминучим.

Від ранньої сезонної спеки постраждала значна частина Піренейського півострова загалом, зазначає Reuters. Посуха також охопила Іспанію, де квітень виявився найспекотнішим і найсухішим за всю історію спостережень.

На цьому тлі Мадрид попросив у Європейського Союзу кошти для підтримки фермерів в умовах екстремальної посухи в сільськогосподарських районах країни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: