Влада Грузії заявила про несправедливість через оголошений демарш послів ЄС

Вівторок, 30 травня 2023, 16:07

Віцеспікер парламенту Грузії від керівної партії "Грузинська мрія" Арчіл Талаквадзе назвав несправедливим демарш послів ЄС, який оголосили Тбілісі через відновлення авіасполучення з РФ.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на грузинський Перший канал.

За словами Талаквадзе, Грузія чітко виконує свою обіцянку перед міжнародною спільнотою, і продовжує підтримувати Україну всіма кроками і можливостями, які реально можливі для країни зараз.

Він сказав, що уряд Грузії не брав жодної участі у знятті санкцій з Росії.

"Через рішення, ухвалене Росією, оголошувати демарш Грузії несправедливо. Я вам більше скажу, не варто виключати, і з великою часткою ймовірності, коли Росія ухвалювала ці рішення, однією з її цілей було створити додаткові проблеми для Грузії, і одна з таких проблем зараз це демарш", – зазначив Талаквадзе.

Він додав, що Грузія чекає від ЄС позитивного рішення щодо статусу кандидата, зазначивши, що зволікання і відкладання цього рішення "збільшує ризики і створює додаткові проблеми для Грузії".

Раніше повідомлялося, що посол Європейського Союзу в Грузії Павел Герчинський передав грузинському віцепрем’єр-міністру, голова Міністерства економіки Левану Давіташвілі демарш у зв’язку з відновленням прямого авіасполучення між Тбілісі та Москвою.

Разом із Герчинським з грузинським віцепрем’єром зустрілись посли усіх 27 держав Європейського Союзу.

Заборона на польоти російських авіакомпаній до Грузії діяла з 2019 року. Її зняли 15 травня 2023 року. Того самого дня в Росії скасували візовий режим для громадян Грузії.

Ці події викликали протести опозиції в Тбілісі, а президентка Грузії Саломе Зурабішвілі оголосила бойкот Georgian Airways через відновлення польотів до Москви.

Читайте також: Розворот Тбілісі: як Грузія втрачала прозахідний курс і чи став цей процес незворотним

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: