Зеленський зустрівся з делегацією Венеційської комісії: обговорили реформу Конституційного Суду

Субота, 6 травня 2023, 08:11

Президент Володимир Зеленський у п’ятницю провів зустріч із делегацією Європейської комісії "За демократію через право", відомою як Венеційська комісія, що перебувала в Україні з візитом.

Як пише "Європейська правда", про це повідомив Офіс президента.

Зазначається, що Зеленський обговорив із експертами "Венеційки" насамперед реформу Конституційного Суду стосовно процедур відбору кандидатур на посаду судді.

"Ми цілком свідомі великої відповідальності, що лежить на нас, за проведення чесного й прозорого конкурсу. Цього очікує й вимагає український народ", – заявив голова держави на зустрічі.

Також сторони обговорили закони про деолігархізацію та національні меншини, за підсумками чого Зеленський підтвердив подальшу співпрацю України та Венеційської комісії "для забезпечення результативних реформ відповідно до європейських стандартів".

Раніше представники "Венеційки" провели зустрічі з головою Верховної ради Русланом Стефанчуком і віцепрем’єркою з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольгою Стефанішиною.

Стефанішина раніше заявляла, що після візиту в Україну експерти Ради Європи підготують новий висновок щодо законопроєкту про Конституційний Суд України, і парламент ухвалить його до кінця травня.

Більше про ситуацію довкола КС читайте тут: Майстер-клас шантажу Європи: як Київ переконує партнерів закривати очі на зрив реформ.

Читайте також: "Майже готові" до переговорів про вступ: що показала оцінка України за 7 критеріями ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: