Байден: Путін програє війну, він слабший, став ізгоєм в усьому світі

Середа, 28 червня 2023, 18:25

Американський президент Джо Байден вважає, що очільник Росії Владімір Путін "однозначно" ослабнув після спроби заколоту приватної військової компанії "Вагнер".

Про це Байден сказав під час зустрічі з журналістами в середу, відповідаючи на питання CNN, повідомляє "Європейська правда".

Блінкен: Тріщини всередині влади РФ не є секретом

Президент США спершу заявив, що йому "важко сказати", чи справді похитнулись позиції Путіна після спроби заколоту, "але він явно програє війну".

"Він програє війну у своїй країні. Він став ізгоєм у всьому світі. І це не тільки НАТО, не тільки Європейський Союз, це Японія", – додав Байден.

На повторне запитання, чи слабший Путін сьогодні, якщо порівняти з минулим тижнем, Байден відповів: "Знаю, що це так".

Раніше президент США підкреслив, що Сполучені Штати та їхні найближчі союзники не причетні до заколоту групи "Вагнера" , вперше публічно коментуючи російські події цими вихідними. 

Нагадаємо, минулих вихідних керівник приватної військової компанії "Вагнер" Євгеній Пригожин розпочав, а потім скасував заколот через критику російського військового керівництва.

За даними ЗМІ, співробітники розвідки США змогли зібрати надзвичайно детальну і точну картину планів Пригожина щодо його заколоту, але розвідданими ділилися лише з обраними союзниками.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: