Британські винищувачі двічі перехоплювали літаки РФ біля повітряного простору НАТО

П'ятниця, 9 червня 2023, 20:17

Винищувачі Королівських ВПС Великої Британії Typhoon двічі протягом 24 годин вилітали на перехоплення російських літаків, які наближалися до повітряного простору НАТО.

Про це повідомили у пресслужбі Міністерства оборони Великої Британії, пише "Європейська правда".

Минулої ночі до літаків британських ВПС, що базуються в Естонії, приєдналися шведські ВПС для перехоплення російських літаків Іл-20 і Су-27, що наблизились до повітряного простору НАТО і Швеції.

Вранці 9 червня Typhoon були підняті на перехоплення літака Ан12 і літака Ан72, які прямували з материкової частини Росії в напрямку Калінінградської області. Пізніше винищувачі отримали нове завдання перехопити два Ту-22М і два Су-30 СМ, які летіли на південь з материкової частини Росії над Фінською затокою і Балтійським морем.

Португальські і румунські винищувачі F16, що базуються на авіабазі Шяуляй в Литві, також були підняті в повітря для супроводу російських літаків.

"Ці перехоплення є суворим нагадуванням про те, що Королівські ВПС завжди готові захищати наше небо і небо наших союзників, а скоординовані дії кількох військово-повітряних сил слугують наочною демонстрацією цінності наших міжнародних альянсів", – заявив міністр оборони Великої Британії Бен Воллес.

Раніше повідомлялося, що ескадрений міноносець HMS Defender вів спостереження за групою з трьох військових кораблів РФ, які наблизилися до територіальних вод Великої Британії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: