Окупаційні сили РФ затримали громадянина Грузії біля лінії розмежування у Південній Осетії

Середа, 5 липня 2023, 15:03

Представники російських окупаційних сил у Цхінвальському регіоні (Південній Осетії) незаконно затримали біля лінії розмежування громадянина Грузії. 

Про це повідомляє "Ехо Кавказу", пише "Європейська правда".

Про затримання заявили у Службі держбезпеки Грузії, зазначивши, що вже проінформували про інцидент міжнародних партнерів і застосували гарячу лінію місії спостерігачів ЄС.  

Представники окупаційних сил затримали чоловіка у селі Дісеві. 

Грузин Лаша Хетерелі – вимушений переселенець з окупованих територій і періодично ходить у гості до родичів через лінію розмежування. Це вже не перше його затримання. З попереднього затримання Херетелі звільнили у лютому цього року "у зв’язку із завершенням терміну покарання".

Так званий "Цхінвальський районний суд" визнав його винним у "незаконному перетині держкордону" та засудив до позбавлення волі на 1 рік і 4 місяці. 

Затримання біля лінії розмежування громадян Грузії з прилеглих сіл стаються регулярно. Зокрема, про затримання російськими військовими одразу трьох місцевих мешканців повідомляли восени 2022 року. 

Також РФ здійснює уздовж лінії розмежування так звану "бордеризацію" – демаркацію межі з окупованим Цхінвальським регіоном, при цьому заходячи за межу реальної лінії розмежування і відхоплюючи додаткові шматки з території, контрольованої офіційним Тбілісі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: