Грузія звинуватила Росію у викраденні шести своїх громадян

П'ятниця, 7 липня 2023, 14:55

Грузія звинуватила РФ у викраденні шести її громадян на окупованих Росією територіях.

Про це, як пише "Європейська правда", заявив перший заступник голови Служби державної безпеки (СДБ) Грузії Алексі Батіашвілі, повідомляє "Грузія Онлайн".

"Сьогодні вранці ще шестеро наших співгромадян були незаконно затримані окупаційними силами", – зазначив він, не уточнивши, де саме відбулося викрадення.

За словами Батіашвілі, викрадення вже підтверджено, після чого грузинська влада залучила гарячу лінію та підключила міжнародних партнерів.

Представляючи звіт СДБ за 2022 рік на спільному засіданні трьох парламентських комітетів, він вказав, що за цей період у напрямку окупованого Цхінвальського регіону незаконно затримано 44 особи, а в напрямку окупованої Абхазії – 13 осіб.

"Серед них заслуговує на увагу факт затримання громадянина Грузії за звинуваченням у так званому шпигунстві", – додав Батіашвілі.

Він додав, що загалом наприкінці 2022 року в незаконному ув'язненні перебували дев'ять громадян Грузії.

Раніше повідомлялося, що Росія готується збільшити кількість авіарейсів з різних міст до Грузії до майже 300 на тиждень.

Керівна партія та уряд Грузії прихильно поставилися до відновлення авіасполучення з Росією, тоді як президентка Саломе Зурабішвілі закликала бойкотувати Georgian Airways. 

У Грузії викликала резонанс різка відповідь компанії на протести обурених громадян під її офісом. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: