У Туреччині заарештували депутатку німецького Бундестагу

Неділя, 13 серпня 2023, 12:03

Депутатку німецького парламенту Гекай Акбулут від партії Die Linke тимчасово заарештували на початку серпня при в'їзді до Туреччини.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє Spiegel.

Інцидент стався 3 серпня в Анталії. Як повідомляється, Акбулут звільнили через кілька годин.

Міністерство закордонних справ підтвердило німецьким ЗМІ, що знає про цей випадок. Згідно з повідомленням, посольство Німеччини в Анкарі та консульство в Анталії перебували "в дуже тісному контакті" з Акбулут. Федеральний уряд втрутився "на високому рівні, рішуче і через різні канали" і домігся її негайного звільнення.

Акбулут народилася в Туреччині і є членом Бундестагу з 2017 року. Повідомляється, що вона ідентифікувала себе як таку турецькій владі, але все одно постала перед суддею.

Вона сама оприлюднила інформацію про інцидент у Twitter пізно ввечері в суботу. "Я тільки в аеропорту в Туреччині дізналася, що є ордер на мій арешт від прокуратури Кайсері", – написала вона.

Незрозуміло, за що її взагалі заарештували. Вона нічого про це не написала, а відповідні запити в Бундестаг і виборчі офіси депутатів залишалися без відповіді до вечора суботи.

У минулому політик з Мангейма виступала, серед іншого, за скасування заборони на діяльність Робітничої партії Курдистану.

РПК заборонена в Німеччині з 1993 року, а з 2002 року перебуває у списку терористів ЄС. Її лідер Абдулла Оджалан утримується на тюремному острові Імралі за державну зраду, вбивство і створення терористичної організації.

Нагадаємо, у березні у декількох німецьких містах поліція провела рейди, пов’язані з діяльністю ультраправого руху "райхсбюргерів", прихильники якого вважають нелегітимною сучасну Німеччину.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: