"Велика гордість і відповідальність": новий посол Франції звернувся до українців

Понеділок, 21 серпня 2023, 20:18

Новий посол Франції Гаель Вейсьєр, який розпочинає роботу у Києві, вручив в МЗС копії вірчих грамот та записав перше звернення до українців.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Гаель Весьєр у своєму Twitter повідомив, що вранці був у Міністерстві закордонних справ та вручив там копію своїх вірчих грамот, а після того віддав шану загиблим захисникам України біля стін Михайлівського золотоверхого монастиря. 

Посол нагадав про всебічну допомогу, яку Франція надає Україні з початку повномасштабної війни, та зазначив, що ця підтримка триватиме стільки, скільки необхідно. 

"Для мене це (представляти Францію в Україні – Ред.) велика гордість. Це також велика відповідальність у той час, коли Україна, країна у серці Європи, бореться за свою свободу, незалежність і цінності, які є для нас спільними – демократичні цінності", – зазначив Гаель Весьєр. 

Він додав, що чекає на зустрічі з українцями у Києві та інших містах. 

Нагадаємо, Гаель Весьєр прибув в Україну вранці у неділю. Він замінить попереднього посла Франції Етьєна де Понсена, якого очікувано призначать послом у Польщі.

Ротація де Понсена є плановою, оскільки послом в Україні він є майже чотири роки. Його призначення в Польщу пов’язують із активною роллю Варшави в допомозі Києву. 

59-річний Етьєн де Понсен був призначений послом Франції в Україні указом президента Емманюеля Макрона в липні 2019 року.

До цього часу він кілька років працював інспектором МЗС Франції, а перед цим – у Європейській службі зовнішніх дій, а також був послом Франції у Кенії та Болгарії.

Читайте також: "Посли за об'явою". Зеленський призначає топ-дипломатів без досвіду в МЗС: це добре чи погано?


Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: