Норвезька поліція передасть Україні списану табельну зброю

Четвер, 24 серпня 2023, 16:48

Поліцейське управління Норвегії ухвалило рішення передати Україні списану табельну зброю поліції після з’ясування політичної та юридичної складової цього питання.

Про це норвезька поліція повідомила в четвер, пише "Європейська правда".

Голова поліцейського управління Норвегії Бенедикт Бьорнланд оголосив, що правоохоронці працюють над тим, "аби табельна зброя, яка використовується поліцією і підлягає заміні, могла бути передана Україні замість того, щоб бути знищеною".

"Політично це питання вже з’ясувалось, але є ще деякі практичні питання, які потрібно насамперед з’ясувати. Йдеться, головним чином, про логістику та безпеку, пов'язану з реалізацією такого передання", – пояснив Бйорнланд.

З цієї причини поліція Норвегії поки не розкриває ані строків, ані обсягу зброї, яку отримає українська сторона.

Відомство лише вказало, що вирішує питання з Міністерством юстиції Норвегії, а також українською стороною.

"Ми ведемо діалог з українською владою про те, чи бажають вони це отримати, але з міркувань безпеки ми не зможемо підтвердити це або надати подальші коментарі, доки не буде здійснене передання", – вказав голова поліції Норвегії.

Після завершення терміну експлуатації норвезькі правоохоронці списують і знищують сотні одиниць обладнання на рік. У червні подібна дискусія велась щодо бронежилетів і касок, і тоді поліція Норвегії вирішила, що їх можна не знищити, а передати Україні через Механізм цивільного захисту ЄС.

Раніше в четвер стало відомо, що уряд Норвегії передасть Україні зенітні ракети для систем протиповітряної оборони IRIS-T.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: