Між Україною та Молдовою спростили процедуру перетину кордону для вантажних поїздів

Четвер, 24 серпня 2023, 17:39

Верховна Рада ратифікувала зміни до угоди між Україною та Молдовою, які спростять перетин кордону для вантажних потягів.

Про це повідомили у Мінінфраструктури України, пише "Європейська правда".

24 серпня український парламент ратифікував внесення змін до міжурядової угоди України та Молдови про діяльність залізничного транспорту.

Уряд узгодив новий пункт перетину румунського кордону поруч з Білою Церквою

Як пояснюють у міністерстві, ці зміни дозволять здійснювати транзитні перевезення на дільниці Етулія (Молдова) – Рені (Україна) – Джурджулешти (Молдова) без тридобової зупинки у Рені. 

Це стосуватиметься рухомого складу всіх форм власності та вантажів, які прямують зі станцій Республіки Молдова та України або транзитом через їх території в напрямку молдовського Джурджулешти та румунського Галац-Ларга.

Ухвалені зміни також сприятимуть збільшенню пропускної спроможності пунктів пропуску Фрікацей–Етулія та Рені–Джурджулешти.

Зміни готували разом з молдовською стороною близько року.  

"Ці зміни дають можливість значно прискорити та збільшити залізничні вантажоперевезення між Україною та Молдовою, а також суттєво підвищити експортний потенціал портів Дунайського кластеру. Разом із цим, ми зосереджуємо зусилля над відновленням та розвитком інфраструктури морських портів Ізмаїл та Рені для розширення номенклатури вантажів", – зазначив віцепрем’єр – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Нагадаємо, президентка Молдови Мая Санду заявила, що її країна шукає рішення, щоб допомогти Україні з транзитом зерна і врахувати інтереси своїх фермерів.

У січні Україна відновила пасажирське залізничне сполучення з Румунією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: