Польща затвердила угоду про закупівлю 486 установок HIMARS

Понеділок, 11 вересня 2023, 13:54

Глава Міністерства оборони Польщі Маріуш Блащак оголосив про затвердження рамкової угоди про постачання 486 ракетних пускових установок HIMARS в рамках програми HOMAR-A для польської армії.

Про це Блащак заявив у понеділок у Торуні, його заяву наводить RMF 24, повідомляє "Європейська правда".

"Разом з 18 пусковими установками, замовленими у 2019 році – одна ескадрилья, польська армія матиме (понад. – Ред.) 500 пускових установок HIMARS у 28 ескадрильях", – оголосив Блащак.

Поставки планують розпочати наприкінці 2025 року. 

"Буде складно адаптувати системи, інтегрувати пускові установки з польськими системами, але після дискусій з польською збройною промисловістю я можу запевнити, що ми здійснимо цю інтеграцію протягом двох років", – запевнив Блащак.

Як він додав, "опозиція каже, що 500 пускових установок – це забагато". Але, як запевнив міністр, саме стільки пускових установок HIMARS потрібно польській армії, щоб реально стримувати агресора.

15 травня Маріуш Блащак на військовому летовищі у варшавському аеропорту Окенце повідомив про прибуття в країну перших установок HIMARS.

Міністр тоді анонсував, що у польському Торуні буде створена "академія HIMARS", яка навчатиме солдатів експлуатації пускових установок, а також займатиметься логістикою та обслуговуванням цього обладнання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: