В Румунії знайшли нові уламки можливого дрона за 14 кілометрів від кордону

Середа, 13 вересня 2023, 13:54

Міністерство національної оборони Румунії повідомило, що у районі сіл Нуфарул і Вікторія поблизу кордону з Україною знайдено фрагменти, які, ймовірно, є частиною безпілотника. 

Про це, як пише "Європейська правда", йдеться у повідомленні Міноборони Румунії, яке наводить Digi 24

"Екіпаж вертольота IAR 330 Puma Військово-повітряних сил Румунії… виявив у середу, 13 вересня, близько 11:30 ранку в районі населених пунктів Нуфарул і Вікторія, жудець Тульча, фрагменти, які, можливо, походять з безпілотника, розкидані на площі в кілька десятків метрів", – йдеться у повідомленні.

Жителів Румунії закликали сховатися в укриттях під час нічної атаки РФ по півдню України

Згідно з процедурами, в цей район був направлений ще один вертоліт ВПС Румунії зі спеціалізованою командою на борту для проведення попередніх польових досліджень і збору зразків для експертних оцінок.

Територія, де знайшли уламки, розташована за 14 кілометрів від кордону, більш ніж за 20 кілометрів від порту Ізмаїл.

 

У середу інспекція з надзвичайних ситуацій, що діє в Тульчі, повідомила про отримання двох дзвінків з повідомленнями про падіння об'єктів в районі Нуфарула. Про пошкодження або пожежі у зазначеному районі повідомлення не надходили.

Міністерство національної оборони повідомило в пресрелізі, що воно здійснює моніторинг повітряної обстановки в зонах відповідальності в режимі реального часу.

"Після виявлення груп безпілотників, що прямували до українських портів, Міноборони повідомило Генеральну інспекцію з надзвичайних ситуацій, починаючи з 00:45, про конкретні райони в повітах Тульча та Галац, що перебувають в безпосередній близькості, які потенційно можуть постраждати від ризиків, пов'язаних з цією ситуацією. Статус повітряного раннього попередження в цих районах закінчився о 5:00", – йдеться в повідомленні Міністерства оборони Румунії.

"Міністерство національної оборони рішуче засуджує атаки, здійснені Російською Федерацією проти об'єктів та елементів цивільної інфраструктури в українських портах на Дунаї. Ці атаки є невиправданими і серйозно суперечать нормам міжнародного гуманітарного права", – додали в румунському міністерстві.

Раніше стало відомо, що жителі сіл Тульчинського повіту отримали повідомлення RO-Alert під час атаки російських безпілотників по півдню України у ніч на 13 вересня.

У повідомленні жителів попередили про можливе падіння уламків безпілотників, закликали зберігати спокій і сховатися в укриттях.

Перед цим у Румунії підтвердили кілька випадків падіння на території країни уламків дронів, схожих на ті, якими РФ атакує Україну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: