Британія про удар по Севастополю: на відновлення субмарини підуть роки, десантний корабель знищений

П'ятниця, 15 вересня 2023, 09:28

У Міноборони Британії оцінили ушкодження, яких внаслідок ракетного удару України зазнали російський підводний човен "Ростов-на-Дону" та десантний корабель "Мінськ", що перебували в Севастополі на ремонті в сухих доках.

Про це йдеться у розвідувальному огляді Міністерства оборони Британії 15 вересня, повідомляє "Європейська правда".

"Незважаючи на те, що Міністерство оборони РФ применшує ступінь пошкодження кораблів, з відкритих джерел відомо, що "Мінськ" майже напевно був функціонально зруйнований, а "Ростов", швидше за все, зазнав катастрофічних ушкоджень", – йдеться у огляді.

Будь-які зусилля з повернення підводного човна до ладу, ймовірно, займуть багато років і коштуватимуть сотні мільйонів доларів, зазначили британські аналітики. 

До того ж складне завдання з вилучення уламків з сухих доків, найімовірніший, виведе їх з ладу на багато місяців. Це поставить перед Чорноморським флотом серйозне завдання щодо підтримки суден в робочому стані.

"Втрата "Ростова" позбавляє Чорноморський флот" одного з чотирьох підводних човнів із крилатими ракетами, які відігравали важливу роль у завданні ударів по Україні та проєктуванні російської могутності на Чорне море та Східне Середземномор'я", – зазначають в огляді.

Напередодні у Міноборони Британії прокоментували перше в історії України завантаження української АЕС неросійським ядерним паливом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: